In de Zuid-Ardèche staat ons vakantiehuis Moulin St Yves. Het huis is een recentelijk gerenoveerde graanmolen uit 1831, gelegen aan de Fontaulière, die wat verderop de Ardèche-rivier instroomt.

In elk seizoen is het een prettig verblijf, in de zomer dankzij de gunstige ligging minder heet dan in het diepe zuiden van de Ardèche. De rivier -waarin gezwommen kan worden- biedt verkoeling en je kunt kiezen voor zon of schaduw aan de rivier en op de hoger gelegen terrassen om het huis.

De rivier ontspringt ca. 15 km stroomopwaarts in de bergen, in La Vestide du Pal, krater van een vulkaan gelegen aan de rand van een plateau op zo’n 1200 meter hoogte. De Fontaulière wordt door een bron gevoed en loopt langs een paar dorpen en gehuchten voordat het rivierwater langs het huis stroomt. Fris en schoon water.

Tegen het huis aangebouwd, is een voormalige zijdespinfabriek die vroeger net als de graanmolen gebruik maakte van waterkracht. De zijdespinmolen is leeg en het is de bedoeling dat we die te zijner tijd ook gaan renoveren.

Als huurder moet je wel een beetje sportief zijn en er geen moeite mee hebben dat het huis 30 meter lager gelegen is dan de plek tot waar je met de auto kunt komen. Vanaf de parkeerplaats daal je via een bospad af naar het huis, het is ongeveer 250 m lopen.

Het huis ligt aan de rand van een dorp, buren op afstand, beschut tussen de heuvels aan de rivier. Natuur en rust. Bij het huis heb je de rivier helemaal voor jezelf. Een tuin met terrassen op verschillende niveaus. Via een bruggetje kun je naar overkant van de rivier lopen en stroomafwaarts een wandeling maken.

Midden in het groen en toch is het maar 5 minuten rijden met auto naar nabij gelegen stadjes als Meyras (restaurants) en Montpezat-sous-Bauzon (mini supermarkt, bakker, restaurant). De bekende grote supermarkten zitten op 10-15 minuten rijden. Aubenas, een stad met regiofunctie, is 20 minuten rijden.

Moulin St Yves is geschikt voor 2 tot 4 personen. Op de begane grond een woonkeuken met een trap naar boven. Op de eerste verdieping een open zitruimte met een tweepersoons slaapbank, een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een badkamer met douche en toilet. De slaapbank staat in de open ruimte boven (met open verbinding naar beneden via het trapgat) en degenen die daar eventueel slapen hebben dus geen eigen ruimte met privacy.

Het huis is minder geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn en ouders met baby’s en kleine kinderen.

Voorzieningen onder meer:

  • wifi
  • gasfornuis 5-pits met 2 elektrische ovens en grill
  • koelkast, diepvries, nespresso-apparaat, melkschuimer, waterkoker
  • houtkachel (incl. haardhout), elektrische radiatoren
  • in slaapkamer: mobiele airco
  • tuinmeubilair, hangmat, elektrische grill voor buiten