Het huis staat in de Ardèche des Sources et Volcans, een heuvel- en bergachtig gebied met vulkanen, bronnen en rivieren. De streek maakt deel uit van het uitgestrekte Parc Natural Régional de Monts d’Ardèche.

In de directe omgeving van het huis kom je bij de rivier basaltformaties tegen, kenmerkend voor dit gebied met veel vulkanische gesteente. Vanaf het huis een paar kilometer stroomafwaarts een 12de eeuws kasteel, Le Ventadour. Op een steenworp afstand van het kasteel wordt het gelijknamige bronwater gebotteld. In dit rustige dalletje geen hordes toeristen.

Het landschap in de Zuid-Ardèche is gevarieerd: laag- en hoogvlaktes, heuvels en bergen, vulkanen en kraters, rivieren en watervallen, gorges en grotten met druipsteen en schilderingen. Het groen is even afwisselend: fruitbomen en wijnranken, velden met bloemen, naaldbomen, loofbomen en dan vooral heel veel kastanjebomen. De kastanje is onderdeel van de gastronomie d’Ardèche.

Voorbeelden van mooie natuur zijn de Mont Gerbier de Jonc, waterval Ray-Pic, bergrivier met glijbanen en zwemkommen Besorgues, kalkplateau met rotspartijen en bossen Bois de Païolive en de bekende Gorges de l’ Ardeche.

Veel plekken langs riviertjes waar je kunt zonnen, zwemmen en pootje baden. Wandelaars en fietsliefhebbers kunnen kiezen voor meer of minder uitdagende routes in dit gebied met bergen, heuvels en vlaktes. Er zijn mogelijkheden voor bergklimmen, canyoning en kanovaren. Ook in de buurt: een klimbos in Jaujac en een openlucht zwembad met uitzicht op de heuvels in Vals-les-Bains.

Charmante dorpjes in deze streek zijn onder andere Antraigues-sur-Volane, Jaujac, Vals les Bain, Joyeuse, Vogüé, Mirabel, Balazuc en Labeaume. En wil je een hele dag eropuit, dan is bijvoorbeeld Avignon met het historische centrum een aanrader. En rij je nog iets verder door dan zit je aan de Mediterranee en kun je de zee induiken, op ruim twee uur rijden van het huis.

Even googelen en je hebt een actueel overzicht van lokale markten en brocantes. Lunchen of dineren buiten de deur kan prima in de buurt van het huis, zie onder ‘Links’ een kleine greep van aardige restaurants.

In het huis ligt een informatiemap met veel meer informatie.